Aan de slag met e-mail van Webgrade

Met e-mail van Webgrade kun je eenvoudig e-mailen met je eigen domeinnaam. Binnen 3 stappen heb je jouw mail ingesteld en kun je aan de slag. In dit artikel leiden we je door de stappen heen.

Stap 1: Toegang tot Cpanel

We beginnen met de toegang tot je persoonlijke Cpanel. De inloggegevens heb je ontvangen na oplevering van je website of hostingpakket en geven je toegang tot alle e-mailinstellingen.

• Log in op jouwdomeinnaam.nl/cpanel
  • (vervang uiteraard jouwdomeinnaam.nl door de juiste domeinnaam)

Let op: Heb je nog geen toegang tot Cpanel? Neem dan contact met ons op

Stap 2: E-mailadressen aanmaken

E-mailadressen aanmaken is heel eenvoudig. Dit regel je eenvoudig via Cpanel:

• Log in op jouwdomeinnaam.nl/cpanel
  • Ga naar de tab ‘E-mail’.
  • Klik op ‘E-mail accounts’.
  • Klik op ‘Create’
  • Vul je domein, het gewenste e-mailadres en je gewenste wachtwoord in.
  • Klik op ‘Create’.

Stap 3: Mailen via de Webmail

Zijn je e-mailadressen al aangemaakt? Mooi! Dan kun je nu beginnen met mailen. In het PDF bestand dat je van ons hebt ontvangen staan de inloggegevens en link naar je persoonlijke Webmail omgeving. Door hier in te loggen met je zojuist aangemaakte logingegevens, kun je e-mail lezen en versturen. Ben je op zoek naar handige tips voor de Webmail? Je vindt ze in de handleiding Aan de slag met Webgrade Webmail.

Stap 4: Mail instellen in een e-mailprogramma

Misschien gebruik je al een e-mailprogramma op je computer, telefoon of tablet. Het is handig om je mail bij Webgrade ook in te stellen in dit programma. Zo heb je al je mail op 1 plek. Kies hieronder jouw e-mailprogramma. Wij laten je dan stap voor stap zien hoe je je mail instelt.

E-mailadres instellen op Android
E-mailadres instellen in Gmail
E-mailadres instellen op iPhone of iPad
E-mailadres instellen in Mac Mail
E-mailadres instellen in Mail voor Windows 8
E-mailadres instellen in Outlook
E-mailadres instellen in Thunderbird
Bekijk alle e-mailproviders

Klaar!

Is je e-mail ingesteld in het e-mailprogramma? Gefeliciteerd! Dan heb je nu alle stappen doorlopen. Mocht je onverwacht ergens tegenaan lopen, weet dan dat je altijd contact met ons kunt opnemen.