Aan de slag met Webgrade Webmail

Heb je een e-mail- of webhostingpakket bij Webgrade? Dan kun je gebruikmaken van Webgrade Webmail. Deze handleiding geeft je een vliegende start bij het gebruik van de Webmail-omgeving.

Inloggen

Inloggen op de Webmail doe je door ‘jouwdomein.nl/webmail’ in te typen in de adresbalk van je browser. Vervang hierbij ‘jouwdomeinnaam.nl’ door je eigen domeinnaam. Als alternatief kun je ook via de Cpanel omgeving inloggen bij de webmail.

Navigeren

Na het inloggen kom je automatisch in het webmail gedeelte waar je toegang hebt tot alle e-mailinstellingen. Wij raden aan om het vinkje ‘open my inbox when i log in’ aan te vinken zodat je na het inloggen voortaan direct in je mailbox terecht komt. (Zie onderstaande afbeelding).

E-mail inzien

Om je e-mails te bekijken, klik je onder het Roundcube logo op ‘Open’. Je Postvak IN wordt nu automatisch geopend. Aan de linkerzijde kun je tussen verschillende e-mailmappen navigeren.

Agenda, agenda en adresboek

Naast e-mail kun je in de Webmail-omgeving ook je agenda, adresboek bijhouden via de webmail.

Instellingen

Je kunt de instellingen van de Webmail wijzigen via het tandwielicoon links in het beeld. Hier wijzig je bijvoorbeeld je naam of je handtekening (onder ‘Identiteiten’).