E-mail back-up maken en terugplaatsen

Je kunt een back-up maken van alle e-mailberichten op de server. De back-up kun je daarna terugplaatsen in een mailbox naar keuze. Dit is handig wanneer je van e-mailprovider verandert en de mails niet automatisch worden meegenomen naar de nieuwe provider.

E-mail instellen in een mailprogramma

Het is niet mogelijk om vanuit de webmail van je hostingpakket een back-up te maken van je e-mails. Daarom dien je eerst jouw e-mailaccount in te stellen in een ander e-mailprogramma. De meestgebruikte e-mailprogramma’s hiervoor zijn:

  • Outlook;
  • Mac Mail;
  • Thunderbird.

Heb je een van de bovenstaande e-mailprogramma’s op je computer staan? Volg dan de volgende handleidingen om jouw e-mailaccount in te stellen:

Back-up maken

Na het instellen van je e-mailaccount in je e-mailprogramma kun je de e-mail back-up maken. Hiervoor gebruik je de handleiding van het e-mailprogramma dat je gebruikt. Hieronder vind je de handleidingen voor de meestgebruikte e-mailprogramma’s:

Back-up terugplaatsen

Wil je de back-up voor een e-mailaccount terugplaatsen? Gebruik hiervoor je e-mailprogramma. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld naar een andere e-mailprovider verhuisd of jouw e-mails naar een ander e-mailaccount wilt verplaatsen. Hieronder vind je de handleidingen voor de meestgebruikte e-mailprogramma’s:

Controleren

Mocht je twijfelen of de e-mails goed zijn overgezet, log dan in op de Webmail. Zie je jouw e-mails terug? Dan staan de berichten op onze mailserver.

Heb je gevonden waar je naar zocht?

Heb je gevonden waar je naar zocht?

Menu