E-mailadres instellen in Mail voor Windows 8

Wanneer je Windows 8 gebruikt, kun je jouw e-mail ophalen met het meegeleverde e-mailprogramma. Hieronder leggen wij uit hoe je dit instelt.

Account toevoegen

• Open het menu door je muis naar de rechter bovenhoek van het scherm te bewegen.
  • Klik op ‘Instellingen’.
  • Kies voor ‘Accounts’.
  • Klik op ‘Voeg een account toe’.
  • Kies voor ‘Ander account’.
  • Selecteer ‘IMAP’ als het type account.
  • Klik op ‘Verbinding maken’.

Je gegevens invoeren

• Voer als e-mailadres jouw e-mailadres in.
  • Voer als wachtwoord het bijbehorende e-mailwachtwoord in.
  • Klik op ‘Verbinding maken’.

Instellingen selecteren

• Voer als gebruikersnaam je e-mailadres in.
  • Voer als wachtwoord het wachtwoord van je e-mailadres in.
  • Gebruik als inkomende en uitgaande server mail.jouwdomein.nl (Vervang hierbij ‘jouwdomeinnaam.nl’ door je eigen domeinnaam.)
  • Geef voor de binnenkomende e-mailserver poort 993 op.
  • Vink aan dat voor de binnenkomende e-mail SSL is vereist.
  • Geef voor de uitgaande e-mailserver poort 465 (alternatief: 587) op.
  • Vink uit dat voor de uitgaande e-mail SSL is vereist.
  • Vink aan dat authenticatie is vereist voor de uitgaande e-mail.
  • Vink aan dat voor de uitgaande server dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord kunnen worden gebruikt.
  • Klik op ‘Verbinding maken’.

Je hebt jouw e-mailadres nu toegevoegd en ingesteld in Mail voor Windows 8.