E-mailadres instellen in Thunderbird

Thunderbird is een van de meest gebruikte e-mailprogramma’s. Je downloadt dit programma gratis van de Mozilla-website.

Automatische configuratie

Voor het configureren van je e-mail bij Webgrade kun je autodiscovery gebruiken. Dit betekent dat het account automatisch door Thunderbird wordt geconfigureerd aan de hand van jouw loginnaam en wachtwoord.

• Kies onder ‘Een account instellen:’ voor ‘E-mail’ > ‘Voorkeuren’ > ‘Accountinstellingen’.
  • Vul bij ‘Uw naam:’ je naam in, zoals getoond aan anderen.
  • Vul bij ‘E-mailadres:’ je volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijhorende e-mailwachtwoord in.
  • Klik op ‘Doorgaan’.

Thunderbird probeert automatisch de accountgegevens te achterhalen. Wanneer dit is gelukt, zie je een overzicht van de accountinstellingen en klik je op ‘Account aanmaken’ om de set-up van jouw account af te ronden.

Handmatige configuratie

Wanneer je liever handmatig wilt configureren of wanneer het automatisch configureren niet is gelukt, kun je de volgende extra stappen uitvoeren:

• Kies voor ‘Handmatige config’.

Vul bij ‘Inkomend:’ in:

• IMAP‘.
  • Binnenkomende server: mail.jouwdomein.nl (Vervang hierbij ‘jouwdomeinnaam.nl’ door je eigen domeinnaam.)
  • Poort: 993.
  • SSL: SSL/TLS.
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord.

Vul bij Uitgaand: in:

• Uitgaande server: mail.jouwdomein.nl (Vervang hierbij ‘jouwdomeinnaam.nl’ door je eigen domeinnaam.)
  • Poort: 587.
  • SSL: STARTTLS.
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ je volledige e-mailadres in.
  • Klik op ‘Account aanmaken’.
  • Haal je e-mail op met de knop ‘E-mail ophalen’.