Hoe maak ik een e-mailadres aan?

Om via jouw domeinnaam bereikbaar te zijn, maak je gemakkelijk via cPanel een e-mailadres aan.

Stappenplan

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik onder de categorie E-mail op E-mailaccounts.

Stap 3: Je komt nu in een nieuw overzicht waar al een account staat, het Default adres. Omdat deze niet geschikt is om mee te mailen maken we een nieuwe mailbox aan met de +Aanmaken knop.

Stap 4a: Voer onder de tekst Create an email account het gewenste e-mailadres en wachtwoord in. Wanneer je meerdere domeinnamen aan cPanel hebt toegevoegd, kies je in het dropdown menu onder Domein voor welke domeinnaam je het e-mailadres wilt aanmaken.

Stap 4b (optioneel): Indien je nog geen wachtwoord wil instellen kun je ook een e-mail laten sturen door het systeem door Provide alternate email bij Beveiliging aan te klikken. Het systeem verzendt dan een e-mail met een link voor de wachtwoordconfiguratie.

Stap 5: Klik op +Aanmaken. Je e-mailaccount is aangemaakt.