Menu’s toevoegen en aanpassen

Een menu op je website aanpassen is erg eenvoudig. Ga in de navigatiebalk naar de kop ‘Layout’ en klik vervolgens op ‘Menu’s’.

Aangepast menu maken

Op de Menu pagina staan een aantal belangrijke zaken. Bovenin zie je twee tabs met Menu’s bewerken en Locaties beheren. Standaard opent de Menu’s pagina de eerste tab. Hier staan links van boven naar beneden: Pagina’s, Links en Categorieën. Deze drie kun je toevoegen aan een menu. Rechts zie je een overzicht van het huidige menu. Het kan zijn dat wij al één of meerdere menu’s voor je hebben gemaakt. Je kunt makkelijk navigeren tussen de verschillende menu’s.

Om een nieuwe aangepast menu te maken vul je de naam van het menu in de ‘Menunaam’ balk in en druk je op de knop ‘Menu opslaan’. Nu zijn de linker opties niet meer doorzichtig en kun je deze gaan gebruiken.

Nadat je een menu hebt aangemaakt kun je links, pagina’s en categorieën gaan toevoegen. Vergeet niet op ‘Menu opslaan’ te klikken om de wijzigingen op te slaan.

Een pagina toevoegen aan het menu

In de pagina tab staan alle gepubliceerde pagina’s van de website. Je kunt ze filteren door op Meest recent, Alles tonen of op Zoeken te klikken. Voeg een pagina toe aan het menu door het selectieveld aan te vinken en op ‘Aan menu toevoegen’ te klikken.

Vervolgens komt de pagina in het menu te staan. Hier kun je de pagina indien gewenst een andere naam geven door het veld onder Navigatielabel in te vullen.

Een link toevoegen aan het menu

Waarom zou je een link toevoegen aan een menu? Stel je voor dat je een (extra) home knop wilt toevoegen, dan kun je dit doen door een aangepaste link toe te voegen.

URL: Vul hier de link van de pagina in waar het menu-item naar toe dient te linken.

Linktekst: Vul hier de titel van het menu-item in.

Aan menu toevoegen: Voeg de aangepaste link aan het nieuwe menu toe door op ‘Aan menu toevoegen’ de klikken.

De volgorde van het menu wijzigen

Nu alle gewenste links en pagina’s aan het menu zijn toegevoegd gaan we het hebben over het wijzigen van de volgorde en het activeren van het menu. Je sleept de pagina, link of categorie naar boven of beneden in het menu om de volgorde te wijzigen. Je kunt sub-levels toevoegen door de pagina naar rechts te slepen en onder de hoofdpagina te plaatsen. Een submenu wordt als dropdown menu op de website weergegeven.