Verschil tussen IMAP en POP

Bij het ophalen van e-mail kun je 2 verschillende e-mailprotocollen gebruiken: POP en IMAP. Afhankelijk van jouw wensen, is 1 van deze 2 het meest geschikt voor jou. Het gekozen protocol stel je in bij het aanmaken van een nieuw account binnen je e-mailprogramma.

POP

POP (Post Office Protocol) is het meest vanzelfsprekende e-mailprotocol. Bij dit protocol worden e-mailberichten van de server opgehaald en (afhankelijk van instellingen binnen het e-mailprogramma) verwijderd. De e-mailberichten staan vervolgens alleen op jouw computer en zijn niet meer online te bekijken. Dit protocol is het meest geschikt als je gebruikmaakt van een enkele e-mailclient, bijvoorbeeld je thuis-pc. Er zitten 2 voordelen aan het gebruik van POP. Ten eerste wordt de e-mail snel opgehaald. Daarnaast raakt je mailbox niet vol.

IMAP

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van je e-mail, waarbij je online kunt werken. Dit betekent dat de acties die jij in het e-mailprogramma op je computer uitvoert, worden gereflecteerd in je mailbox op de server. Dit geeft je meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat je thuis, onderweg en op kantoor je e-mail bij de hand hebt. Een nadeel is dat de e-mail wordt opgeslagen in zowel je e-mailprogramma als je hosting account, waardoor je mailbox sneller vol raakt.

Heb je gevonden waar je naar zocht?

Heb je gevonden waar je naar zocht?

Menu