Welke poortnummers moet ik instellen voor mijn e-mail?

Tijdens het instellen van een e-mailadres moet je onder andere poortnummers invullen. Er zijn verschillende poortnummers voor POP3, IMAP, SMTP en het gebruik van een met SSL beveiligde verbinding. Hieronder lees je welke je moet gebruiken voor je mail van Webgrade.

Aanbevolen instellingen

De onderstaande instellingen worden aanbevolen. Vervang ‘info@domeinnaam.nl’ met het e-mailadres dat je hebt aangemaakt. Kies bij twijfel over het servertype voor IMAP.

Gebruikersnaam info@domeinnaam.nl
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord
Servertype IMAP POP
Inkomende server mail.domein.nl mail.domein.nl
SSL ingeschakeld Ja Ja
Poort 993 995
Uitgaande server mail.domein.nl
SSL ingeschakeld Ja
Poort 465 (alternatief: 587)
Authenticatie Ja

Wil je zeker weten dat je de juiste poortnummers gebruikt? Bekijk dan de actuele poortnummers in je Cpanel account.